Suzanne verzorgt gasaansluitingen

Beroep

Projectrealisator gas

Opleiding

mbo Gastechniek | mbo Elektrotechniek

Leuk om samen met collega’s een ingewikkeld project af te ronden!

Suzanne doet kleine en grote gasaansluitingen. Daarvoor zijn verschillende materialen nodig. Elk materiaal vraagt om een andere werkwijze. Daardoor gaat de ene gasaansluiting snel en de andere wat langzamer.

‘Het is leuk als je met je hele team een moeilijk uitdagend project goed hebt afgerond’, vertelt Suzanne. Dat vieren we dan met een hapje en een drankje.’ Suzanne houdt van de afwisseling in haar werk. Suzanne is Projectrealisator gas bij Endinet, onderdeel van energie-netwerkbedrijf Alliander. Als er een nieuwe klant komt gaat ze daar eerst kijken. Daarna maakt ze een offerte, waarin staat wat de klant moet betalen voor de gasaansluiting. Ze bereidt de  gasaansluiting voor. Ze vertelt de aannemer wat hij of zij moet doen. Ze controleert of het gas goed is aangesloten en of de aannemer betaald is. Daarna sluit ze het project af.

Ze werkt samen met huishoudens, gemeentes en bouwbedrijven. Maar natuurlijk ook met haar eigen collega’s en andere netwerkbedrijven. Suzanne wil in de toekomst graag over elektra net zoveel leren als ze over gas weet.

Suzanne heeft na het vmbo een groot aantal opleidingen gedaan, waaronder de mbo-opleidingen gastechniek en elektrotechniek.

Suzanne werkt graag met cijfers. Na haar opleiding Administrateur was er weinig werk. Bij haar werkgever Endinet, onderdeel van Alliander, kwam ze terecht op de afdeling die gasaansluitingen voor huizen voorbereidt. Dit werk vond ze erg interessant. Ze is toen de technische kant opgegaan.

Ze werkt ook nog steeds met cijfers. Bijvoorbeeld als het gaat over de lengte van de aansluitingen. Of de prijzen van de materialen. Om als technisch uitvoerder te kunnen werken heb je ook een elektra-opleiding nodig. Daarom doet Suzanne nu naast haar werk de opleiding Elektrotechniek met specialisatie Hoogspanningstechniek.