Aigerim helpt klanten om hun producten zo goed mogelijk te beschermen tegen hackers

Beroep

Cyber Security Specialist

Opleiding

Bachelor Computing | Master Information Management

De toekomst is in IT
Ik ben opgegroeid in Kazachstan waar, in vergelijking met Nederland, veel meer vrouwen werken in technische of IT banen. Toen ik in Nederland ging studeren en daarna werken viel me deze ongelijkheid pas op. Of dat een probleem is? Het is vooral jammer, want de beste banen van de toekomst zijn die waarbij je zélf de algoritmes ontwikkelt.

Wiskundemeisje
Op de middelbare school was ik overigens wel het enige meisje in de wiskundeklas. Ik voelde me daarentegen geen minderheid, want ik was eigenlijk beter dan de jongens. Na mijn middelbare school wilde ik daarom iets met wiskunde studeren. Ik werd geïnspireerd door mensen als Bill Gates en wist: in IT zit veel potentie. Mijn baan in cyber security is daar een goed voorbeeld van. Er is nu veel vraag naar cyber security-specialisten en dus garantie op een goed- betaalde baan.

Ik bescherm bedrijven
Mijn baan zit tussen sales en business in. Ik ben constant in contact met klanten om hen te helpen hun producten zo goed mogelijk te beschermen tegen hackers en cyberaanvallen. Zulke digitale dreigingen nemen alleen maar toe en er wordt al over een cyberoorlog gesproken. Ik vind het cool om voor de ‘goede kant’ van deze cyberoorlog te werken. Daarnaast ben ik vaak onderweg en ontmoet ik veel interessante mensen. Ik werk in een internationaal team vol intelligente mensen en daarom ben ik zo gelukkig met deze baan.