Anisha wil graag business architect worden

Beroep

student Applicatie- en mediaontwikkelaar

Opleiding

mbo Applicatie- en mediaontwikkelaar

Begin nu
Ik heb op de middelbare school geen infor­matica gehad, maar dat maakt helemaal niet uit. Je krijgt namelijk in het eerste jaar van de opleiding alle basiskennis. Wel ben ik op internet allerlei dingen gaan opzoe­ken over bijvoorbeeld Javascript en HTML. Zo kon ik thuis de theorie al een beetje leren. Er is genoeg materiaal online beschik­baar om alvast aan de slag te gaan.

Nauwkeurig werken
Projecten vind ik erg leuk om te doen. Je krijgt een opdracht met eisen van een ‘opdrachtgever’ en een deadline wanneer het project af moet zijn. Voor een project moesten wij twee flyers maken met informatie over onze opleiding en banen. Bij een flyer moet je aan alles denken, van inhoud tot vormgeving. Hier komt ook creativiteit bij kijken en dat maakt het erg leuk. Het is belangrijk om goed te kunnen samenwerken en communiceren omdat je veel in projecten werkt. Ook is nauw­keurig werken heel belangrijk, want programmeren is heel precies.

IT en duurzaamheid
De meeste mensen van mijn opleiding worden later developer. Mij spreekt business architect meer aan. Je gaat dan strategisch kijken naar IT-­systemen die een bedrijf duurzaam maken. Zo draag je een steentje bij aan een betere planeet. Als het je leuk lijkt om in een team te werken, websites te bouwen, te program­meren en je creativiteit te gebruiken, dan moet je echt eens een kijkje nemen bij mijn opleiding.