Astrid ontwerpt woningen

Beroep

Directeur Architectenbureau

Opleiding

Bouwkunde en Architectuur

Ik ben trots op mijn ontwerp van een strandpaviljoen!

Astrid heeft haar eigen architectenbureau. Het heet Gabriëlse Architectuur. Vooral de combinatie van techniek en creativiteit vindt Astrid interessant aan architectuur.

Astrid is van begin tot eind bij het bouwproces betrokken. ‘Het is heel leuk als er uiteindelijk een huis staat dat ik heb bedacht en dat iedereen kan zien’. Kort geleden is er een strandpaviljoen in Nieuwvliet geopend. Astrid heeft dat zelf ontworpen. ‘Daar ben ik best trots op.’ Ze heeft er ook veel van geleerd en ervaring mee opgedaan. Die kan ze weer gebruiken voor nieuwe projecten.

Astrid werkt nu nog alleen in haar bedrijf. Daarom mist ze soms wel eens collega’s om even gezellig te kletsen of om hulp te vragen. Toch wil ze heel graag eigen baas blijven en nog veel mooie projecten uitvoeren.

Vakantiehuisjes ontwerpen
‘Ik maak ontwerpen voor woningen, strandpaviljoens of bijvoorbeeld een vakantiehuisje. De opdrachtgever keurt eerst het ontwerp goed. Vervolgens maak ik bouwtekeningen. Daarna regel ik de bouwvergunning bij de gemeente. Zonder bouwvergunning mag je immers niet gaan bouwen. Als de bouw eenmaal begint, kijk ik steeds of alles goed gaat. Daarvoor heb ik overleg met de aannemer en de opdrachtgever. Ik werk tot nu toe vooral voor mensen die een huis of een vakantiehuis willen laten bouwen. Bij de uitvoering werk ik dan samen met een aantal aannemers uit de buurt.’

Na de havo heeft Astrid hbobouwkunde gestudeerd. Daarna heeft zij nog een specialisatie architectuur gedaan aan de Universiteit.

Voordat zij haar eigen bedrijf begon, werkte ze een tijdje bij een architectenbureau. Eerst als technisch tekenaar en daarna als assistent architect.