Audrey onderzoekt hoe artsen declareren

Beroep

Specialist controles ziekenhuiszorg

Opleiding

hbo Gezondheidszorgtechnologie

Audrey onderzoekt voor een zorgverzekeraar het declaratiegedrag van ziekenhuisartsen. Ze heeft inzicht in alle declaraties.

Een declaratie is in dit geval een rekening van een arts of ziekenhuis voor de geleverde zorg.  Alle ziekenhuisbezoeken die patiënten hebben gehad, worden verzameld in een grote bak. Hierin wordt gekeken of er opvallende behandelingen gedeclareerd zijn. Een man die een kind heeft gekregen, is bijvoorbeeld opvallend. Audrey bezoekt voor haar werk regelmatig ziekenhuizen. Ze spreekt daar met artsen en ander ziekenhuispersoneel, zoals verpleegkundigen en mensen die de machines onderhouden. Ze deelt positieve en negatieve bevindingen met hen. Positief is bijvoorbeeld dat het ziekenhuis goede zorg levert. Ga vooral zo door! Negatief zijn de punten waar het ziekenhuis nog aan moet werken om betere zorg te kunnen leveren.

In de toekomst wil Audrey voor zichzelf beginnen. Ze is nu bezig om kennis en werkervaring op te bouwen. Wanneer ze voldoende kennis en ervaring heeft, wil ze een bedrijf beginnen dat zich bezig houdt met zorg en techniek. Deze beide werelden combineren in één baan lijkt haar een grote uitdaging.

Na de havo heeft Audrey de hbo-opleiding Gezondheidszorgtechnologie gedaan. Audrey wilde altijd al iets doen met zorg en techniek. Niet zorg zoals aan het bed mensen wassen, maar ook niet lassen. De opleiding gezondheidstechnologie biedt beide disciplines, maar op een andere manier. Audrey wil later het liefst het leven van mensen vergemakkelijken of verlengen met behulp van technische apparatuur. Denk aan een aangepaste rolstoel waarmee iemand die bijna niets meer kan, zich toch nog kan voortbewegen.