Baukje proeft thee en grondstoffen

Beroep

Kwaliteitssysteembeheerder

Opleiding

Levens-/Voedingsmiddelen technologie

Benodigde vakken

Wiskunde B, Biologie en Scheikunde

Mijn thee staat in de schappen van de supermarkt!

Voldoet deze thee aan de kwaliteitseisen van Pickwick? Is de smaak goed? Zitten er geen verkeerde stoffen in? Wordt het milieu niet te veel belast bij de productie van deze thee?

Baukje zorgt ervoor dat de theefabriek van Pickwick, die onderdeel is van D.E MASTER BLENDERS 1753 (DEMB) voldoet aan alle regels die gelden voor een levensmiddelenbedrijf. Ze let op de voedselveiligheid: zitten er geen verkeerde stoffen in de thee? De kwaliteit: is de thee goed genoeg voor Pickwick en het milieu?

Baukje proeft de thee en de grondstoffen, zoals stukjes aardbei, zoethout of kaneel. Ze zorgt dat alle thee van Pickwick dezelfde hoge kwaliteit heeft.

De thee en grondstoffen zijn natuurlijke producten. Onder invloed van het weer zijn ze iedere keer weer iets anders van smaak. Daarom keuren ze bij DEMB alle binnenkomende partijen.

Het is ook interessant als er iets fout gaat. Soms zit er ineens een aardbeismaak aan de citroenthee. Baukje zoekt dan uit wat er aan de hand is en waar het misgegaan is.

Baukje vindt het erg leuk om de fabrieken van de toeleveranciers van kruiden, vruchtendelen en aroma’s (smaakstoffen) te bezoeken. Ze kijkt altijd goed hoe zij producten of verpakkingsmaterialen maken.

Als Baukje weer zo’n mooi doosje Pickwickthee in de schappen van de supermarkt ziet staan, is ze erg trots. Zij heeft ervoor gezorgd dat je die lekkere thee veilig kunt drinken!

Baukje heeft de hbo-opleiding Levensmiddelentechnologie gedaan in Leeuwarden.

Baukje heeft havo gedaan. Levensmiddelentechnologie sloot goed aan op de vakken waar ze op de havo goed in was, namelijk Wiskunde B, Biologie en Scheikunde.

Ze vond het altijd al erg leuk om dingen te maken zoals borrelnootjes, kaas, worst en beschuit.