Beatrice organiseert het pakjesvervoer

Beroep

Manager logistiek geneesmiddelen

Opleiding

Levensmiddelentechnologie

Ik werk graag met cijfers, maar ook met mensen!

Beatrice is manager logistiek bij geneesmiddelenfabrikant MerckMSD. Zij vindt het leuk om met cijfers te werken, maar ook met mensen.

Beatrice heeft veel plezier in haar werk. ‘Ik vond het heel leuk om laatst helemaal bovenop het grote magazijn van Merck te mogen staan. Dat is wel 30 meter hoog en je hebt dan een prachtig uitzicht over Haarlem’, vertelt Beatrice.

De werkdag van Beatrice ziet er elke dag weer anders uit: ‘Ik heb echt invloed op hoe dingen gedaan worden. Het is belangrijk dat we ons werk steeds beter doen. Het is leuk om daarover na te denken. En dan ook nieuwe dingen uit te proberen.’

Ze werkt samen met haar team. In totaal ongeveer 50 mensen. Ook werkt ze met collega’s die verantwoordelijk zijn voor het verpakken van geneesmiddelen. En ze heeft contact met mensen over de hele wereld. Die mensen ontvangen producten van Merck of sturen producten naar het bedrijf toe.

Daarnaast overlegt Beatrice regelmatig met haar teamleden. Over wat ze nodig hebben om het dagelijkse werk goed te doen. Op haar afdeling komt het materiaal binnen dat nodig is om geneesmiddelen te verpakken. Ook zorgt deze afdeling ervoor dat de eindproducten naar klanten in de hele wereld worden gestuurd. ‘Naast de dagelijkse zaken probeer ik ook samen met mijn team verbeteringen te bedenken. Zodat we het werk beter, sneller of goedkoper kunnen doen’, zegt Beatrice.

Na haar vwo ging Beatrice naar de universiteit. Ze studeerde Levensmiddelentechnologie.

Deze studie is een combinatie van natuurwetenschappen en sociale wetenschappen. Je kunt uit een heleboel verschillende vakken kiezen.

Met de studie kun je ook wetenschappelijk onderzoek doen naar gezondheid en voeding. Of voorlichting ontwikkelen. Of les geven aan diëtisten.