Carlijn maakt autostoeltjes veilig

Beroep

Maintenance Engineer car seats

Opleiding

Werktuigbouwkunde

Regelen en organiseren is belangrijk in mijn werk!

Dorel is een bedrijf dat baby- en kinderveiligheidsproducten maakt. Denk bijvoorbeeld aan kinderstoeltjes voor in de auto en babywagens. Carlijn werkt als Maintenance Engineer voor Dorel.

Bij de ontwikkeling van nieuwe stoeltjes probeer je altijd een zo goed mogelijk product te maken. Soms merk je pas in de praktijk dat iets aan een product niet helemaal goed werkt. Bijvoorbeeld, dat een onderdeel te snel kapot gaat of dat het niet helemaal gebruiksvriendelijk is. Carlijn lost die technische problemen op.

Eerst kijkt ze samen met een team kritisch naar waar de fout precies zit. Die fase vindt ze altijd erg leuk. Hierin probeert Carlijn samen haar collega’s nieuwe manieren te bedenken om een probleem op te lossen. Soms halen ze een autostoeltje helemaal uit elkaar om uit te vinden waar het mankement zit.

Een probleem kan zijn dat bij een autostoeltje de gordel te snel slijt. Dan moet Carlijn kijken of ze beter een sterkere band kunnen gebruiken. Of dat ze juist een heel ander soort materiaal moeten kiezen. Of, moet er iets anders aan het stoeltje veranderen waardoor het product minder snel slijt?

Regelen en organiseren is een belangrijk onderdeel van Carlijns werk. Als ze een oplossing voor het probleem heeft gevonden, zorgt Carlijn ervoor dat de aanpassing in productie komt. Ze houdt contact met verschillende afdelingen zoals ontwerp, planning, product design en inkoop. Deze afdelingen moeten ook allemaal op de hoogte zijn van de aanpassing.

Carlijn regelt ook dat er proefassemblages en crashtesten komen. Het product moet namelijk helemaal goedgekeurd zijn voordat het op weer de markt komt.

Carlijn heeft na de havo een hbo-opleiding Werktuigbouwkunde gedaan.