Carola bestudeert het zenuwstelsel

Beroep

Laborant Klinische Neurofysiologie

Opleiding

Bewegingstechnologie

Ik wilde in een ziekenhuis werken, maar niet als verpleegkundige!

Hoe kan het dat iemand ineens zijn arm niet meer kan bewegen? Waarom lijkt iemand soms heel erg afwezig? Waarom vallen mensen zomaar om? Hoe kan je in de hersenen opereren terwijl je wakker bent? Hoe weet je of je goed slaapt?

Er zijn heel veel manieren om dit te onderzoeken.

Carola meet, registreert, analyseert en beschrijft dit soort neurofysiologische verschijnselen. In de neurofysiologie bestudeer je de werking van het zenuwstelsel. Carola kijkt vooral ook naar afwijkingen in de werking van het zenuwstelsel.

Ze heeft met veel verschillende mensen en patiënten te maken: van heel jong en heel klein tot oud.

Wat ze in haar onderzoeken vindt, overlegt ze met de klinisch neurofysioloog, de neuroloog, verpleegkundigen en technische mensen en mensen die op de operatiekamers werken (de anesthesist, de operatieassistent en de operateur).

De groep bijzondere patiënten vindt ze het meest interessant. Hele kleine kindjes. Patiënten met een verstandelijke beperking. Patiënten die geopereerd moeten worden aan het centrale zenuwstelsel.

Bij iedere nieuwe patiënt gaat ze weer heel nauwkeurig te werk.

Carola deed na het havo eerst de hbo-opleiding Bewegingstechnologie. Deze opleiding is een mooie combinatie van anatomie en fysiologie, maar ook wiskunde en (bio-)mechanica.

Carola wilde wel in het ziekenhuis werken, maar niet als verpleegkundige. Ze werd laborant klinische neurofysiologie (KNF) in opleiding. Met deze opleiding ga je meteen aan de slag in het ziekenhuis. Het is leren en werken tegelijk. Als laborant KNF ben je zowel medisch als technisch bezig.