Celeste is specialist tunnelonderhoud

Beroep

Trainee Technische Bedrijfskunde

Opleiding

hbo Technische Bedrijfskunde

De ene dag loopt Celeste met haar veiligheidshelm en veiligheidsschoenen in de Coentunnel. De andere dag zit ze achter haar computer te werken. Celeste houdt van die afwisseling. Ze zou niet elke dag hetzelfde willen doen.

Verschillende afdelingen
Celeste is trainee bij Croon Elektrotechniek. Als trainee werk je een paar maanden bij verschillende afdelingen. Celeste werkt aan verschillende projecten met verschillende mensen. Zo komt ze erachter wat ze echt leuk vindt! En het bedrijf ziet waar ze goed in is. Celeste werkt nu aan het onderhoud van de tweede Coentunnel in Amsterdam. Als de tunnel klaar is, moet hij nog 24 jaar mee. Onderhoud is daarom belangrijk. In de tunnel zitten veel verschillende onderdelen: grote ventilatoren, kleine lampjes, vluchtdeuren. De kleine lampjes hebben meer en ander onderhoud nodig dan de grote ventilatoren. Celeste moet dus precies weten welke onderdelen waar zitten, welk onderhoud ze nodig hebben, wanneer en door wie. Nu maakt ze een systeem waar dat allemaal in staat. Dit heet een onderhoudsmanagementsysteem. Als dit systeem goed gebruikt wordt, blijft de tunnel veilig en schoon.

Toekomst
Celeste wil graag doorgroeien en projectmanager worden. Als projectmanager zorg je dat een project als de bouw van de Coentunnel, goed verloopt. Celeste weet zeker dat dat haar lukt! Eerst wil ze wel meer ervaring opdoen als projectmedewerker.”

Celeste heeft na de havoTechnische Bedrijfskunde gestudeerd op het hbo. Ze had altijd al iets met techniek. Maar, ze wilde niet alléén iets met techniek doen. Bij Technische Bedrijfskunde leer je hoe een technisch bedrijf zoals een scheerapparatenfabriek werkt. Je leert hoe je mensen en projecten moet aansturen, maar ook hoe een scheerapparaat gemaakt wordt. Als Technisch Bedrijfskundige weet je van veel een beetje. Eenmaal aan het werk kan je je kennis verdiepen en specialist worden. Celeste wil zich verdiepen in onderhoud.