Chanelfa houdt van programmeren

Beroep

Applicatieontwikkelaar

Opleiding

mbo Applicatieontwikkelaar | ICT-beheer en netwerkbeheer

Stijgende lijn
Als mensen mij zien dan denken ze vaak: Huh, jij in de ICT? Toen ik met mijn vriend bij de open dag van de opleiding Applicatieontwikkelaar ging kijken werd ik aanvankelijk gepasseerd. Ze dachten dat we voor mijn vriend kwamen! Er zat maar één ander meisje op de opleiding, dus toen ik zei dat het om mij ging waren ze wel wat verbaasd. Inmiddels hebben meer meisjes zich voor de opleiding aangemeld, vorig jaar waren het er zelfs 12. Die stijgende lijn moeten we erin houden.

Experimenteren
Programmeren vind ik het leukst om te doen omdat je dan alles zelf in de hand hebt. Je mag je eigen plan maken en hebt alle vrijheid om te experimenteren en creatief te zijn. Ik vind vooral het maken van webshops een leuke uitdaging.
De webshop moet er mooi uitzien en de pagina moet goed functioneren. Daarnaast moet je ook rekening houden met de beveiliging van de site en ook dat vind ik erg interessant.

Inspireren
Voor mij was het idee van een mannen­wereld in het begin een drempel om ICT te gaan studeren. Maar toen ik me in ICT ging verdiepen realiseerde ik me hoe goed het bij me past en heb ik me over die drem­ pel heen gezet. Wat we missen in de IT-wereld is diversiteit. Daarom zet ik me in voor Miss IT, ik wil andere meisjes inspireren ook voor een IT-­opleiding te kiezen.

Chanelfa studeert mbo Applicatieontwikkelaar, en heeft ICT-beheer en netwerkbeheer gedaan.