Chantal is automonteur

Beroep

Automonteur

Opleiding

mbo Eerste Autotechnicus

Lekker aan auto’s klussen de hele dag. Dat doet Chantal. Ze is eerste monteur in een autogarage en repareert en keurt auto’s. 

Ambulances en politiewagens
Chantal vindt vooral de grotere klussen leuk. De motor van een auto uit elkaar halen. Of aan een versnellingsbak sleutelen. Soms sleutelt ze aan ambulances en politiewagens. Dit vindt ze het allerleukste. Het is weer eens wat anders dan een gewone auto.

Samenwerken
Chantal kon na haar stage in de autogarage blijven werken en is nu in vaste dienst. In de garage heeft ze de mogelijkheid om verder te leren. Van haar collega’s leert ze veel. Ze repareert en onderhoudt de auto’s vaak samen met collega’s.

‘Pimpen’
Chantal mag soms ook bestaande auto’s ‘pimpen’. Ze maakt ze mooier en plaatst de nieuwste snufjes. Bijvoorbeeld vette bumpers en speakers.

Vroeger
Chantal is opgegroeid met auto’s. Ze hielp haar vader en opa vroeger al met sleutelen in de garage. Hierdoor werd ze enthousiast en wilde ze zelf ook graag met auto’s werken. Ze houdt van werken met haar handen. In haar vrije tijd sleutelt ze ook aan oldtimers.

Toekomst
Chantal wil zich graag verder verdiepen in APK-keuringen. Ze zou dan een diploma kunnen halen waarmee ze zelf APZ-keuringen op motorvoertuigen mag uitvoeren. Zo kun je mensen veilig de weg op laten gaan. Ze wil zich ook verder verdiepen in elektronische systemen. Zodat ze kan uitzoeken waar storingen bij auto’s vandaan komen. Deze storingen kan ze dan zelf weer oplossen.

Chantal heeft de opleiding Eerste Autotechnicus gedaan op het mbo. Daarvoor zat ze op het vmbo en koos ze voor de Sector Techniek