Chantee gaat na haar studie bij haar stagebedrijf aan de slag

Beroep

Student ICT-beheerder

Opleiding

mbo ICT-beheerder

Nieuwsgierig
Op de middelbare school wist ik nog niet wat ik wilde worden. Een creatief beroep leek mij wel wat, maar ik was ook in ICT geïnteresseerd. Mijn oom is ICT­-er en hij hielp onze familie vroeger met problemen met de computer. Ik mocht hem helpen met de computer uit elkaar halen en was altijd nieuwsgierig naar hoe alles werkte. Daarom heb ik voor de opleiding ICT­-beheerder gekozen.

Altijd gemotiveerd
Ik zit nu in het derde jaar van mijn studie en vind het heel leuk. Op mijn oude school dachten ze dat ik niveau 4 niet zou kun­nen, maar nu doe ik het toch! Wat ik het leukst vind is dat bijna alle leraren uit het bedrijfsleven komen, zo leer je over zaken die je in de praktijk tegenkomt. De leraren zijn enthousiast en motiveren mij om thuis meteen met schoolopdrachten aan de slag te gaan. Ik doe naast die opdrachten zelfs nog extra werk.

Baan aangeboden
Mijn stage was ook super. Ik liep stage bij een bedrijf dat servers, websites en mail voor klanten beheert. Tijdens mijn eerste stage werkte ik op de helpdesk. Hier mocht ik allerlei problemen voor klan­ten oplossen. Het werk was heel afwisse­lend omdat iedereen andere problemen heeft. Mijn tweede stage ga ik bij hetzelfde bedrijf doen. Dan ga ik met de software­-kant aan de slag. Ik heb ook al een baan aangeboden gekregen! Na mijn studie ga ik bij de helpdesk van mijn stagebedrijf beginnen. Wat ik daarna wil doen weet ik nog niet, maar dat het in IT is, is mij wel duidelijk.