Cindy tekent constructies

Beroep

Constructietekenaar

Opleiding

Elektrotechniek

Wanneer moeten de poortjes van de achtbaan open en dicht?

Van jongs af aan wilde Cindy al graag in de techniek werken. Haar droom is werkelijkheid geworden! Ze werkt nu bij Stork aan elektrotechnische installaties. Ze maakt de technische tekeningen waarmee de installaties worden gebouwd. 

­Meedenken
Cindy maakt tekeningen van elektrotechnische installaties, zoals de meterkast in je eigen huis. Ze werkt aan grote installaties voor fabrieken. Haar collega’s ontwerpen een installatie of onderdelen hiervan. Cindy zorgt dat de ontwerpen overzichtelijk in een werktekening komen. Met deze tekening gaan monteurs aan de slag.

Belangrijk
Cindy rekent uit of een constructie sterk genoeg is en maakt tekeningen. Met de berekeningen en tekeningen worden machines en fabrieksinstallaties gebouwd. Zonder Cindy’s werk zouden de installaties niet goed werken.

Achtbaan
Cindy heeft eerder gewerkt aan achtbanen. Ze maakte tekeningen van een achtbaan waarop ze aangaf waar de motoren en sensoren moesten komen. En, ze dacht na over hoe de poortjes en beugels van de karretjes open en dicht moesten. Als je dit niet heel precies doet, zou het gevaarlijk zijn om in een achtbaan te stappen. Toen de achtbaan klaar was, maakte Cindy natuurlijk een testrondje!

Jong
Cindy had al jong interesse in techniek. Als haar vader een fiets repareerde, zat ze er met haar neus bovenop. Hij moest haar af en toe echt aan de kant schuiven. Ze wilde precies weten hoe het moest.

Cindy heeft na het vmbo de mbo-opleiding Elektrotechniek gedaan. Bij deze opleiding leer je alles over stroom en de berekeningen die erbij horen.

Maar ook alles over elektrotechnische installaties van huizen (meterkast), apparaten (tv’s, versterkers en satellietontvangers) en fabrieken.