Claudia lost storingen op

Beroep

Procestechnoloog

Opleiding

Claudia werkt met machines, installaties en apparaten in een fabriek. Ze houdt in de gaten of de machines wel werken zoals ze moeten werken.

Afwisselend
Claudia begint haar dag in de controlekamer van de fabriek. Ze controleert de machines van de fabriek en overlegt met haar collega’s wat er nog moet gebeuren. Dan gaat ze op pad om de machines van dichtbij te inspecteren. Ze gaat met gereedschap en meetapparatuur na of de machine nog goed werkt. Is er een storing, dan lost Claudia de storing snel op. Er mag zo min mogelijk tijd verloren gaan!

Onregelmatig
De fabriek draait dag en nacht door. Claudia werkt op wisselende tijden. Soms ook in het weekend.

Samen storingvrij
Ze werkt met collega’s. Samen zorgen ze ervoor dat de machines en installaties in de fabriek storingvrij blijven. Ze zorgen er ook voor dat er zo min mogelijk machines uitvallen en nieuwe machines moeten worden geïnstalleerd.

Milieu
Het werk aan de machines en installaties moet op een veilige manier. Claudia is erg voorzichtig. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk schade ontstaat voor de werknemers van de fabriek. Of voor het milieu.

Claudia heeft vmbo gedaan en daarna de opleiding Allround Operationeel Technicus (AOT) op het mbo. Operationeel betekent dat een apparaat goed (dus zonder storingen) werkt. Bij deze opleiding leer je hoe je daar voor kunt zorgen.

Door de technieklessen op de basisschool heeft Claudia interesse gekregen voor techniek en is ze deze opleiding gaan doen!