Deshney bouwt theatervoorstellingen op

Beroep

Theatertechnicus

Opleiding

mbo Podium- & Evenemententechniek.

Tijdens mijn allereerste stageplek ben ik op tour gegaan. Dat was zo leuk, dat ik meteen wist dat ik nooit meer iets anders zou willen doen. Sindsdien ben ik ook niet meer uit het theater weg te slaan.

Als kind wilde ik al de theaterwereld in. Ik wist alleen nog niet welke richting ik op wilde: productie, acteren of techniek. Er zijn zoveel mogelijkheden. In mijn vierde jaar liep ik kort stage bij de techniek in een vast theater. Dat vond ik zo leuk en boeiend, dat ik die richting op besloot te gaan.

Voorlopig wil ik als theatertechnicus blijven werken. Maar in de toekomst wil ik mij ook ontwikkelen op andere gebieden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan theaterproductie, marketing of regisseren.

Mijn dag ziet er in grote lijnen hetzelfde uit. Elke dag bouwen we een voorstelling op, doen we wisselingen in het decor tijdens de voorstelling (indien nodig) en bouwen we de voorstelling weer af. De dagen verschillen ook weer van elkaar omdat er meestal elke dag een ander soort voorstelling staat. Dit maakt het werken in een vast theater zo leuk. Ik werk samen met collega’s tijdens het opbouwen van een voorstelling. Ook heb ik te maken met de crew van de voorstelling die bij ons in het theater staat die dag.

In dit beroep kun je elke dag voor een andere uitdaging komen te staan. Door de variatie blijft het interessant. Elke dag zie ik een andere voorstelling, een andere vorm van theater, een andere vorm van belichten. Je houdt nooit op met leren. Dat is ook de reden dat ik dit beroep elke dag leuker ga vinden.

Deshney is na het vmbo-t naar het Mediacollege Amsterdam gegaan voor de mbo-opleiding Podium- & Evenemententechniek.