Eefje wil laten eigen games maken

Beroep

student Applicatie- en mediaontwikkelaar

Opleiding

mbo Applicatie- en mediaontwikkelaar

Achter de games
Ik vind het heel erg leuk om te gamen en wil later game-­developer worden. Toen ik ging uitzoeken wat ik daarvoor moest studeren kwam ik bij de opleiding Applicatie­ en mediaontwikkelaar uit. Mijn vriendinnen vinden het super gaaf dat ik deze opleiding doe. Ze gamen ook veel, maar hebben geen verstand van computers. Ik ben nu de enige die leert wat er allemaal achter games zit en ik ga hier mijn beroep van maken.

Creatief op een technische manier
Bij mijn opleiding zijn we ook veel bezig met het maken van websites. We leren basistalen zoals HTML, CSS, Javascript en PHP. Vaak werken we in groepjes aan een opdracht. Een leuke opdracht was het ont­ werpen van een website voor een nieuwe energydrink. Een deel van de groep heeft de voorkant van de website ontworpen, dit is wat je ziet als consument. De anderen ontwierpen de achterkant, dit is meer tech­nisch. Ik vind de achterkant ontwerpen het leukst omdat je veel vrijheid hebt. Je bent creatief bezig maar op een andere manier dan alleen mooie dingen maken.

Spelend zoeken naar oplossingen
Ik loop nu stage, wat erg leuk en gezel­lig is. De opleiding heeft me een goede basis gegeven, maar op mijn stage leer ik ook veel nieuwe dingen. Wat ICT zo leuk maakt is dat je de hele dag spelenderwijs naar oplossingen zoekt. Meisjes pakken dit meestal iets anders aan dan jongens. Die gaan meteen aan de slag, terwijl meisjes over het grotere geheel nadenken. Als ik eenmaal een idee heb en aan de slag ga met het typen van codes word ik helemaal in het werk gezogen en wil ik bijna niet meer stoppen.