Eline adviseert over technologische oplossingen

Beroep

Business Technology Sales Consultant

Opleiding

hbo Bachelor of Communications | master Public Administration

Een technisch goed verhaal
Als Business Technology Sales Consultant zorg ik dat er technisch een goed verhaal ligt bij de producten die we als IT-bedrijf verkopen. Dit is bijvoorbeeld een database, een systeem of een cloud. Na de aanvraag van een klant ga ik met hen in gesprek om een oplossing te zoeken. Ik analyseer wat technisch gezien het probleem is en wat de mogelijkheden zijn. Mijn rol is vooral adviseren, maar ik geef ook demonstraties van onze producten. Ik werk als enige vrouw samen met negen mannen in het technische sales team. Dat is jammer, want ik denk dat vrouwen eigenlijk beter zijn in het doorvragen om tot de oplossing te komen.

Nieuwsgierig
Het leukste aan deze baan vind ik het continue oplossen van technische problemen. Ik wil precies uitvogelen wat de vereisten zijn van een vraag. Vroeger werd deze eigenschap wel eens ‘irritant nieuwsgierig’ genoemd, maar in mijn werk komt het juist goed van pas! Daarnaast vind ik het samenwerken met verschillende mensen en culturen erg boeiend. Ik zie dat elke klant een eigen benadering vereist en dat is interessant.

100% andere keuze
Tijdens mijn hbo-studie maakte ik al mijn eigen WordPress-websites, maar een vriend van mij bouwde websites helemaal zelf. Ik dacht destijds: dat kan ik nooit. Inmiddels heb ik zoveel technische kennis opgedaan, in mijn vrije tijd en door mijn werk, dat ik weet dat ik het wél kan. Als ik het over kon doen had ik 100% een andere profiel- en studiekeuze gemaakt. Mijn advies aan mijn jongere zelf is dan ook om vertrouwen in jezelf te hebben en je eigen pad te kiezen.