Eline zorgt dat het schip blijft varen

Beroep

Monteur Elektrotechniek Marine

Opleiding

Elektrotechniek

Ik leer elke dag wel wat nieuws!

Eline begint ’s ochtends om half 8 met werken. Iedereen verzamelt zich in de werkplaats. De chef bespreekt de werkzaamheden. Iedereen krijgt een taak.

Iedereen voert de werkzaamheden uit die haar of hem zijn opgedragen. Voor Eline kunnen dit allerlei klusjes zijn die met elektra te maken hebben op het schip: van een lamp vervangen tot het doormeten van een motor en storingen zoeken.

Eline is Matroos 1e klasse bij de Technische Dienst van de Koninklijke Marine. Ze heeft belangrijk werk. Ze zorgt ervoor dat haar schip goed onderhouden wordt. Zo kan het blijven varen en ingezet worden bij het werk van de Marine.

Er was een keer een storing in een kruisvaartdiesel. Dit is een dieselmotor die het schip voortstuwt. Door die storing viel de diesel geregeld uit. Veel collega’s zochten naar de storing. Ze konden niet vinden waar het aan lag. Eline ontdekte wat de storing veroorzaakte. Ze was heel trots dat zij de oplossing gevonden had!

Eline werkt elke dag met de techniek binnen het schip en leert elke dag wel weer wat nieuws. Ze is veel op reis en ziet veel van de wereld. De bemanning aan boord is net een soort familie van je!

Na haar eindexamen vmbo deed Eline de mbo-opleiding Elektrotechniek.

Eline wilde altijd al bij de Marine, maar na haar vmbo was ze nog te jong. Na de opleiding elektrotechniek solliciteerde ze bij de marine. Daar kan je veel in de techniek leren en blijven leren. Je blijft altijd groeien.

Ze heeft nu ook een diploma dat ze kan gebruiken in de burgermaatschappij.