Elisa begeleidt technische projecten

Beroep

Projectmanager Alliander

Opleiding

Civiele Techniek

Ik vind het leuk om verantwoordelijk voor een project te zijn!

Elisa vindt de afwisseling in haar werk boeiend. De ene dag zit ze achter haar laptop van alles uit te zoeken. De volgende dag staat ze op de bouwplaats van het eerste grachtenpand ter wereld dat uit een 3d printer kwam.

Ze vindt het leuk om verantwoordelijk te zijn voor haar eigen projecten. Ze regelt zelf een heleboel. Ze zorgt dat het project op tijd afkomt, maar ze vraagt ook andere mensen om dingen voor haar te doen.

Elisa heeft Civiele Techniek gestudeerd. Nu werkt ze als projectmanager bij netwerkbedrijf Alliander. Alliander zorgt er bijvoorbeeld voor dat huizen elektriciteit hebben. Elisa is nu projectleider van een proef op het eiland Texel. In de proef onderzoekt ze of mensen meer of minder energie (elektriciteit) gebruiken als ze meer inzicht hebben in wat het energieverbruik kost.

Elke dag anders
Elisa doet elke dag weer wat anders. Ze vergadert en reist veel, maar zit ook achter haar laptop om stukken uit te werken. Ze moet goed bijhouden wat er in ieder project gebeurt. ‘Ik werk op twee verschillende locaties. Afhankelijk van het project waaraan ik werk. Voor elk project moet ik weer wat anders doen, bijvoorbeeld workshops organiseren of bouwplaatsen bezoeken.

Elisa heeft met veel verschillende mensen te maken in haar werk. Dat zijn de collega’s van Alliander. Maar ook anderen die bij het project zijn betrokken: architecten, engineers en juristen.

Elisa wil in deze baan graag doorgroeien en grotere projecten gaan doen.

Elisa studeerde na het vwo Civiele Techniek aan de Universiteit Twente. Ze heeft zich verder gespecialiseerd in Civiele Techniek en Management.

Ze is Civiele Techniek gaan doen omdat ze een technische studie een uitdaging vond. Ook houdt ze erg van wiskunde.