Ellis zorgt dat systemen functioneren

Beroep

Systeembeheerder

Opleiding

mbo Systeem- en Netwerkbeheer niveau 4


Heel gevarieerd

Binnen systeembeheer kun je veel verschil­lende kanten op. Dat maakt het zo leuk. Ik ben heel leergierig, dus ik zoek altijd nieuwe dingen om te doen. ICT is niet saai, maar juist gevarieerd. Je leert steeds weer iets anders, denk bijvoorbeeld aan het installeren en beheren van werkstations, printers en servers. Maar ook storage en netwerk komen aan bod. Als je iets niet meer leuk vindt, dan kun je weer iets anders oppakken.

De helikopterview
Ik ben nu systeembeheerder op het gebied van Active Directory en zorg ervoor dat dit systeem technisch functioneert. Het inte­ressantst vind ik vernieuwingen. Ik vind het leuk om uit te zoeken wat er allemaal nieuw is en welke impact het heeft op onze hardware en software. Bij vernieuwingen is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat alles goed blijft werken. Verder is het belangrijk dat je voor mijn werk goed kunt onderzoeken en oplossingen kunt toepas­sen. Je moet als een helikopter boven alles hangen om het groter geheel te kunnen zien.

Wees jezelf
Ik voel me als een vis in het water in ICT. Als klein meisje speelde ik al spelletjes op de computer. Ik vroeg me toen al af hoe zo’n spel op het scherm verscheen. Toch wist ik niet meteen wat ik wilde studeren. Nadat ik een half jaar een secretariële oplei­ding had gevolgd, wist ik dat dat niks voor mij was. Ik heb naar mezelf geluisterd en ben ICT gaan studeren. Daar vond ik de uitdaging die ik zocht. Mijn advies is: Laat je niet te veel door anderen om je heen beïnvloeden. Wees jezelf en kijk naar wat jij het leukst vindt om te doen.