Elsbeth stuurt het rail-team aan

Beroep

Afdelingshoofd Ingenieursbureau

Opleiding

Civiele Techniek

Iedereen werkt samen om een project snel en efficiënt te realiseren!

Elsbeth geeft leiding aan zo’n 85 mensen. Haar team ontwikkelt en ontwerpt nieuwe projecten op het gebied van spoorwegen.

Elsbeth werkt bij Grontmij, een internationaal advies- en ingenieursbureau. Het team van Elsbeth heeft bijvoorbeeld het nieuwe Station Nijmegen Goffert ontworpen.

Elsbeth werkt al 16 jaar in de spoorwereld. Ze heeft Civiele Techniek gestudeerd. Na haar studie is ze direct gaan werken. Ze heeft gewerkt bij verschillende bedrijven die zich bezig hielden met de aanleg en ontwikkeling van treinwissels, spoorbruggen enzovoort. Telkens werkte ze in een andere functie; eerst als werkvoorbereider, later als projectleider. Ze is doorgegroeid tot afdelingshoofd.

Als manager probeert Elsbeth nieuwe klanten binnen te halen, ze bespreekt de kwartaalcijfers en start nieuwe projecten op. Maar, haar belangrijkste taak is het aansturen en leiden van het Rail-team binnen Grontmij.

Omdat ze zelf op veel verschillende plekken in de spoorwereld heeft gewerkt, weet ze als geen ander hoe het is om werkvoorbereider te zijn, of hoe je omgaat met complexe bouwplanningen. Die ervaring gebruikt ze nu ook in haar functie. Ze kan zich goed verplaatsen in de mensen in haar team, omdat ze hun werk zelf heeft gedaan. En, omdat ze dat weet, kan ze realistische doelen stellen en plannen ontwikkelen voor haar afdeling.

Spoorwereld
Vooral (de dynamiek van) het samenwerken met een team aan grote projecten vindt Elsbeth aantrekkelijk aan de spoorwereld.

Als ze iets willen bouwen bij het spoor dan moeten maanden of zelfs jaren aan voorbereiding in één weekend samenkomen. Ze moeten proberen de gewone dienstregeling zo min mogelijk te verstoren. Iedereen werkt samen om alles zo snel en efficiënt mogelijk en in korte tijd te realiseren.

Als dat dan lukt, zijn dat altijd de mooiste momenten!

Elsbeth heeft na haar havo-eindexamen de hbo-opleiding Civiele Techniek gedaan.