Esther zorgt dat de verwarming blijft werken

Beroep

Servicemonteur Installatietechniek

Opleiding

Servicemonteur Installatietechniek mbo niveau 3

Esther controleert en repareert cv-ketels. Die ketel zorgt voor warm water en verwarming in huizen.

Esther werkt zelfstandig. Vanuit thuis rijdt ze met haar bus naar klanten. Bij de mensen thuis maakt ze de cv-ketel open en controleert alle onderdelen in de ketel. Een belangrijk onderdeel van het werk is het meten van rookgassen. Ze meet bijvoorbeeld of de ketel geen koolmonoxide uitstoot, want dat is een giftig gas wat je als mens niet kunt ruiken of zien.

Esther vindt dat het leuk dat ze tijdens haar werk bij veel mensen thuis komt en mensen spreekt. Ze vindt het vooral leuk als de klant meekijkt  zodat ze kan uitleggen wat ze aan het doen is en hoe de ketel werkt.

Esther ging toen ze klein was al mee met haar vader als hij naar klanten ging om cv-ketels te repareren. Na haar mbo-opleiding Servicemonteur Installatietechniek ging ze aan de slag in het bedrijf van haar vader.

Deze opleiding op mbo-niveau 3 leert je hoe je kleine en grote installaties voor gas, cv, water en sanitair onderhoudt, repareert of verbetert. Als het nodig is, kun je ook complete toestellen en alles wat daarbij hoort vervangen.