Evelin zorgt dat gebouwen niet wegzakken

Beroep

Adviseur geotechniek

Opleiding

hbo Civiele Techniek

Ik heb altijd al interesse gehad in grond en water!

Evelin is adviseur geotechniek voor de gemeente Rotterdam. Zij houdt zich bezig met alles wat er onder de grond gebeurt.
Ze maakt berekeningen voor bijvoorbeeld een kademuur, een brug of een gebouw zodat deze straks goed blijven staan en niet wegzakken in de grond.
Ze zit op kantoor achter haar computer. Maar ze is ook vaak buiten te vinden op de bouwplaats. ‘Ik heb altijd al interesse gehad in grond en water’, vertelt Evelin. Het is heel leuk om daar nu mee te werken.’

Evelins werk is heel afwisselend. Ze doet veel verschillende dingen op een dag. Ze analyseert en onderzoekt gegevens. Daar maakt ze dan berekeningen mee. Ook zet ze mensen in het onderzoekslaboratorium aan het werk. Die onderzoeken met wat voor soort ondergrond ze te maken hebben. De resultaten van het onderzoek verwerkt ze in haar advies aan de gemeente.

Evelin leert elke dag nog nieuwe dingen bij over haar vak. Dat vindt ze ook erg leuk. Ze deelt die kennis ook graag met andere mensen. Ze heeft bijvoorbeeld 3 jaar les gegeven op een hbo-opleiding.

Evelin heeft na de havo de hbo-opleiding Civiele Techniek gedaan, ofwel Weg- en Waterbouw.