Fatoş koos voor sociale woningbouw

Beroep

Projectleider bouw

Opleiding

mbo Bouwkunde | hbo Bouwkunde

Ik kijk goed of het ook een fijne woning is!

Fatoş is als projectleider is spin in het web van bouwprojecten. Ze is betrokken vanaf het moment dat een stuk grond wordt aangekocht tot het moment van oplevering.

En dat is best een uitdaging; een bouwproject kan jaren duren. Je hebt te maken met grote bedragen en heel veel mensen. Fatoş werkt samen met gemeentes, aannemers en architecten. Als projectleider stuur je al die verschillende partijen aan. Fatoş moet ervoor zorgen dat alles binnen het budget blijft. Dat iedereen zich aan de afspraken houdt en dat planningen van bouwprojecten ook niet teveel uitlopen.

Fatoş werkt bij een woningcorporatie. Dat betekent dat ze zich vooral bezig houdt met sociale bouwprojecten zoals kinderdagverblijven, zorgcomplexen maar voornamelijk met sociale huurwoningen. Ze heeft bewust gekozen voor de sociale kant van de bouw. Omdat ze die achtergrond heeft kijkt ze bij bouwprojecten ook goed of het een fijne woning is. Als ze tekeningen krijgt van architecten bedenkt ze altijd: zijn de slaapkamers groot genoeg? Is er voldoende licht? Zou ik er zelf in willen wonen?

Dus als projectleider is ze niet alleen bezig met het aansturen, de budgetten en de technische kant van het bouwen, maar ook met mooie woningen voor mensen. En daar haalt ze veel voldoening uit.

Nadat ze haar vmbo-t diploma had deed Fatoş eerst de mbo-opleiding Bouwkunde. Daarna ging ze door met hbo-Bouwkunde. Ze koos voor de richting Volkshuisvesting.