Francien geeft de IT-opleiding vorm

Beroep

Domeinleider ICT

Opleiding

mbo ICT

Magisch en geheime kennis
Ik weet nog dat ik voor het eerst een computer in mijn handen kreeg, ik was meteen verkocht. Het voelde magisch om controle over computers te krijgen en deze te laten werken zoals ik wilde. Het was net alsof ik geheime kennis had die anderen niet hadden. Tegenwoordig zijn er nog steeds mensen die niet precies weten hoe een computer werkt, als IT-­er kan je veel voor hen betekenen.

Veel connectie met de praktijk
Als domeinleider ICT zorg ik ervoor dat alles op de opleiding goed verloopt. Ik denk inhoudelijk mee over de vakken en werk hiervoor samen met bedrijven en de overheid. We nodigen bedrijven uit om te vertellen over nieuwe software die ze hebben ontwikkeld. Samen kijken we hoe dit binnen de opleiding past. De overheid is vaak een opdrachtgever. Bijvoorbeeld: Een gemeente wil automatische sensoren om het grondwaterpeil te meten, zij vragen dan aan onze studenten om een prototype te maken. Studenten krijgen zo tijdens de opleiding al praktijkervaring.

Digitalisering
ICT is niet meer te weg denken uit ons dagelijks leven, ook in het bedrijfsleven worden processen meer en meer gedigita­liseerd. Er is een groeiende behoefte aan praktisch opgeleide ICT-­mensen, met onze opleiding vind je daarom bijna zeker een baan in de toekomst. Als vrouw heb je nog een extra voorsprong, want je valt meer op.