Hanneke adviseert over (ver)bouwen

Beroep

Bouwkundig Adviseur

Opleiding

Bouwkunde

Voor jezelf beginnen en succesvol zijn, dat is leuk!

Hanneke geeft advies over het slopen, het verbouwen of het opknappen van gebouwen.

Vaak gaat het om huizen of scholen, maar het kan ook bijvoorbeeld de kantine van een sportvereniging zijn. Hanneke weet hoe je dit moet aanpakken en aan welke regels je je moet houden. Ze is nu bezig met het inspecteren van een schoolgebouw: “Deze school is een nieuw gebouw aan het bouwen en ik help ze bij alles wat daar bij komt kijken.”

Er komt op zo’n moment heel veel op een school af. Allerlei keuzes over de indeling van de ruimtes en de keuze voor materialen. Maar ook wat er allemaal wel en niet mag van de gemeente of van de wet. De school heeft al die kennis niet. Dat vragen ze aan Hanneke.

Met al het werk dat ze doet maakt ze mensen blij. Zelfs met slopen is dat zo; er komt altijd een mooi park of iets anders voor in de plaats!

Hanneke heeft na het vmbo de mbo-opleiding Bouwkunde niveau 4 gedaan. Tijdens de opleiding leerde ze veel over het bouwen van gebouwen. En ook hoe je een bouwtekening maakt.

Helaas werd het tekenen met de hand op papier al snel vervangen door tekenen op de computer. Dat vond Hanneke jammer. Ze hield juist veel van handtekenen.

Werken als bouwkundige vond Hanneke leerzaam. Je leert hoe je alles moet regelen. Hoe je kunt zorgen dat je op de hoogte bent van alle bouwkundige afspraken. Na haar opleiding ging ze zo snel mogelijk aan het werk. Zo kon ze meteen ervaring opdoen. En regelen, organiseren en iets voor andere mensen kunnen doen, doet ze in haar werk nu eigenlijk de hele tijd.