Helene ontwerpt interieurs voor schepen

Beroep

Interieurspecialist jachtbouw

Opleiding

Bouwkunde

Ik zorg dat mensen van hun jacht kunnen genieten!

Helene bouwt een jacht (een motor- of zeilschip) om van een lege stalen/aluminium huls met pijpen en elektrakabels tot een luxueus schip.

Helene is interieurspecialist voor jachten. Ze maakt scheepsinterieuren naar ontwerp van de klant, een architect of een jachtbouwer.

Ze bouwt televisies, muziekinstallaties, airconditioningsystemen en soms hele keukens en zitkamers in het jacht. Het is een vaak heel gepuzzel. De beschikbare ruimte is klein en klanten verwachten toch zoveel mogelijk luxe.

Er werken veel mensen samen aan een jacht, van het eerste plan tot aan de  tot aan de inbouw van het interieur. Helene heeft contact met klanten, collega’s, aannemers, architecten en mensen die de regels controleren waaraan het jacht moet voldoen.

Helene zorgt ervoor dat iedereen die meebouwt aan de binnenkant van het jacht weet wat hij/zij moet doen. Dat alle materialen op tijd beschikbaar zijn en dat de materialen van goede kwaliteit zijn. Elk project is weer anders. Iedere keer denkt Helene weer goed na over hoe wat de beste aanpak is.

Het zijn vaak bijzondere mensen met veel geld die een jacht laten bouwen. Het is heel speciaal om deze mensen te ontmoeten.

Helene is bij toeval in de scheepsbouw gerold. Eerder heeft ze bij een interieurbouw bedrijf gewerkt. Via een baan bij een scheepswerf is ze in de jachtbouw terecht gekomen.

Helene heeft na de havo de hbo-opleiding Bouwkunde gedaan. Dit is een opleiding waar je veel kanten mee op kunt.

Je leert onder andere hoe je de sterkte van een constructie uitrekent. Hoe je moet plannen en regelen.