Ilonka is verantwoordelijk voor het hele project

Beroep

Leidinggevend monteur elektrotechniek

Opleiding

Elektrotechniek

Als alles dan werkt zoals het moet werken, dan geeft dat een kick!

Als monteur is Ilonka op veel mooie plekken geweest. Dat waren bijzondere projecten.

Een keer heeft ze meegewerkt aan een project in een bunker onder de grond. Die bunker was van de Koninklijke Luchtmacht. Ook heeft ze een keer gewerkt bij de wapenwerkplaats van de KLPD (Koninklijke Landelijke Politie Diensten). ‘En ik ben een keer naar Tsjechië geweest om daar machines af te koppelen’, vertelt Ilonka. ‘In Deventer hebben we die toen weer opgebouwd.’

Ilonka is monteur elektrotechniek geworden omdat ze graag iets met haar handen wilde doen. Ze vindt het leuk om zelf iets te maken. Wat dan ook nog werkt als het klaar is. Ze vindt het werk als leidinggevend monteur heel afwisselend. Ze is dan verantwoordelijk voor het hele project. En zorgt dat de monteurs die ook aan het project werken dat goed doen. En dat het werk op tijd klaar is.

Als leidinggevend monteur werkt ze samen met andere monteurs. Maar ook met de projectleider en de werkvoorbereider. Ook heeft ze contact met chauffeurs. Die komen de materialen brengen op de plek waar ze aan het werk is. ‘Het mooiste is dat je een project maakt van begin tot eind. Als alles dan werkt zoals het moet werken, dan geeft dat een kick’, zegt Ilonka.”

Ilonka heeft na de lts (lagere technische school) mbo Elektrotechniek gedaan. Je kunt met de studie Elektrotechniek alle functies binnen de elektrotechniek doen. Soms heb je dan nog een aanvullende korte opleiding of cursus nodig.