Isabeau bouwt zonder zelf stenen te leggen

Beroep

Projectmanager bouw

Opleiding

Bouwkunde met master Real Estate & Housing

Isabeau Dieleman is projectmanager bij bbn adviseurs. Die functie bestaat uit twee rollen: adviseur of projectmanager. Als adviseur geeft ze opdrachtgevers aan het begin van het proces advies. Als projectmanager zorgt ze ervoor dat het project ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

De projecten die Isabeau doet, gaan altijd over gebouwen. Zo hielp ze onlangs een gemeente om de wensen van gebruikers voor de aanpassing van een sporthal in kaart te brengen. Die gebruikers zijn dan bijvoorbeeld een school of verschillende sportverenigingen. Isabeau gaat in gesprek met deze partijen en maakt een advies waarin staat aan welke eisen de sporthal moet voldoen. Hoeveel douches of kleedkamers er moeten komen of wat de hoogte van de plafonds moet zijn. Het project is nog niet helemaal af, maar ze is er wel trots op omdat dit het eerste project was waar ze de trekker was

Het werk van Isabeau bestaat vooral uit het voeren van veel gesprekken. Met opdrachtgevers, met betrokkenen of met uitvoerders. Die gesprekken doet ze zowel op locatie, als via de telefoon of achter het scherm. Vooral bij een kennismaking is het fijn om iemand in de ogen te kijken, merkt ze.

Isabeau vindt het begin van die projecten het leukst, het voortraject. Ook leuk vindt ze het om de voortgang op de bouw te zien. Ze is niet elke dag op de bouw als ze een bouwproject begeleid, maar ze is er wel bij belangrijke mijlpalen. Bijvoorbeeld als het hoogste punt wordt bereikt of de start van de bouw.

Isabeau volgde de wo-bachelor Bouwkunde aan de TU Delft. Daarna deed ze de master Real Estate & Housing. Deze master gaat over de managementkant van Bouwkunde.