Jessica is autospuiter

Beroep

Autospuiter

Opleiding

Carrosserietechniek

Mijn scooter ziet er weer prachtig uit!

Een deuk in de auto, of een kras in de lak?  Jessica zorgt dat je auto straks weer mooi glimt. Ze werkt bij een autoschadebedrijf.  Als je auto een deuk of een kras heeft, breng je hem naar een autoschadebedrijf voor reparatie.

Afwisseling
Jessica houdt ervan een auto met deuken en krassen weer mooi te maken. Ze maakt haar klanten hier erg blij mee! Haar werk is heel afwisselend. De ene keer haalt ze een klein deukje uit de auto, de andere keer spuit ze een auto helemaal over.

Trots
Jessica is heel trots op het spuitwerk van haar scooter. Bij het overspuiten heeft ze goed opgelet dat je de originele details nog kon zien. Toch ziet hij er weer als nieuw uit. Autospuiten is voor Jessica ook een hobby.

Eigen bedrijf
Jessica wil later graag een eigen bedrijf. Ze wil graag zelf haar doelen bepalen en zelf de reparaties regelen. Haar grootste wens is om een bedrijf te beginnen dat scooters opknapt.

Jessica heeft na het vmbo, op het mbo de opleiding Carrosserietechniek, richting Autospuiten gevolgd. Bij deze opleiding leer je van alles over de buitenkant van auto’s. Bijvoorbeeld over uitdeuken en krassen herstellen.

Bijleren
Na haar opleiding kon Jessica goed autospuiten. Op haar werk bij het autoherstelbedrijf heeft ze veel bijgeleerd. Ze kan nu ook deuken herstellen. Naast haar werk volgt ze een managementopleiding. Dat komt goed van pas, omdat ze later een eigen bedrijf wil beginnen.