Julia vermindert het watergebruik

Beroep

Productmanager Water

Opleiding

Watermanagement

Slim omgaan met water in de tuinbouw is een grote uitdaging!

Julia bedenkt nieuwe waterproducten voor kassen waarin groente of sierplanten groeien. Julia werkt bij Priva.

Priva zorgt ervoor dat tuinbouwondernemers over de hele wereld gezond voedsel en siergewas kunnen produceren. En dat bij de tuinbouw weinig water en energie verloren gaat.

Julia onderzoekt wat de tuinders nodig hebben. Ze denkt na over hoeveel meststoffen er in het water moeten zitten. En, hoe het watergebruik naar beneden kan. In kassen heb je veel water en meststoffen nodig om de planten goed te verzorgen. Als je dit niet nauwkeurig doet gaan de planten dood. De planten moeten water en meststoffen in precieze hoeveelheden en op precieze tijdstippen krijgen.

Julia kijkt bij de klanten en partners in de hele wereld of ze nieuwe ideeën hebben. En of ze tevreden zijn met de producten.
Samen met collega’s bedenkt Julia weer nieuwe dingen om het product te verbeteren. Soms bedenken ze weer een heel nieuw product.

Julia bedenkt hoelang het duurt om een nieuw product te ontwikkelen. En hoeveel het gaat kosten. Ze overlegt hiervoor met allerlei mensen van andere afdelingen of teams van Priva.

Julia onderhoudt ook bestaande producten, zoals de watersensoren. Watersensoren meten hoeveel meststoffen er in het water zitten, wat de temperatuur is en of het water de goede pH waarde heeft. De pH laat zien hoe zuur het water is.

Julia onderhoudt ook waterproducten die de meststoffen met het water vermengen. Een ander product maakt het water met sterk licht vrij van bacteriën.

Julia vindt het belangrijk dat ze kan helpen om goede producten te ontwikkelen en te verbeteren. Zodoende kan ze binnen haar werk bijdragen aan duurzaam gebruik van kostbaar water.

Julia komt uit Duitsland en heeft daar de middelbare school gedaan. Eerst ging ze Tandtechniek studeren.

Tijdens haar studie raakte ze meer en meer geïnteresseerd in de kracht van water en verdiepte zich in het onderwerp. Ze kwam erachter dat Nederland heel goed met water kan omgaan.

Nederland is een goed voorbeeld voor andere landen. Via internet zocht Julia studies op in Nederland. Ze besloot Aquatische Ecotechnologie (Water Management) te studeren aan Hogeschool Zeeland.

Met Aquatische Ecotechnologie kun je heel veel verschillende dingen doen. Je kunt je bezig houden met drinkwaterbereiding en afvalwaterreiniging.

Je kunt werken aan de bescherming van de kust of zeeën, meren en rivieren onderhouden. En natuurlijk nog veel meer.