Karen zorgt dat patiënten bekend zijn

Beroep

Applicatiebeheerder

Opleiding

Informatica

Ik laat zien wat de voordelen van een app zijn!

Hoe weet je precies welke patiënten behandeld worden voor angst of depressie?

In het ziekenhuis zijn wel 200 applicaties (software systemen op de computer) in gebruik! De applicatie die Karen beheert, is speciaal voor de geestelijke gezondheidszorg in het ziekenhuis. In deze applicatie wordt alles vastgelegd over patiënten die in behandeling zijn voor bijvoorbeeld angst of depressie.

Als applicatiebeheerder mag je meedoen aan allerlei projecten in het ziekenhuis. Karen is nu bezig met een digitaal patiëntendossier. Daarin staat voor iedere patiënt wie hem of haar behandelt, hoe vaak, waarvoor en welke medicijnen hij of zij krijgt. Karen is ook vaak te vinden op andere afdelingen in het ziekenhuis.

Om uit te leggen hoe een applicatie werkt of om samen een computerprobleem te onderzoeken. Ze zit dus niet de hele dag aan hetzelfde bureau achter de computer!

Storingen kun je niet inplannen van tevoren. Soms moet Karen veel dingen tegelijk doen. De telefoon rinkelt, er komen e-mails binnen en er staan collega’s aan haar bureau. Karen probeert dan rustig te blijven en de taken zo goed en zo snel mogelijk af te handelen.

Natuurlijk probeert Karen ervoor te zorgen dat de kans op problemen zo klein mogelijk is. Door de applicatie goed te onderhouden.

Als er iets is met de applicatie of iemand begrijpt iets niet, kunnen ze bij Karen terecht. Karen heeft dus contact met allerlei soorten mensen in het ziekenhuis: secretaresses, verpleegkundigen, artsen en de financiële afdeling. Ze overlegt ook veel met andere collega’s van ICT en de leverancier van de applicatie.

Vroeger wilde Karen schrijfster worden. Nu kan ze haar liefde voor schrijven kwijt in haar werk. Ze schrijft handleidingen en nieuwsbrieven. Ze geeft uitleg en training aan de gebruikers van de applicatie.

Karen combineert haar baan als applicatiebeheerder met een eigen onderneming. In de avonduren geeft ze cursussen en workshops creatief schrijven.  Zie voor meer informatie www.kaatjechocolaatje.nl.

Karen heeft na de havo de hbo-opleiding Informatica gedaan.

Karen is nieuwsgierig en blijft graag op de hoogte van trends. De opleiding Informatica was nieuw en dat sprak haar aan. Een voordeel van de opleiding is dat je keuze hebt uit veel beroepen. Je kunt bij allerlei bedrijven werken. ICT is overal! Je hoeft niet lang te zoeken naar een baan.

Behalve applicatiebeheerder kun je met informatica ook adviseur worden, databasespecialist, ICT-architect, informatieanalist, ontwikkelaar, programmeur, projectleider, softwaretester, trainer, webdesigner en nog veel meer.