Karlie repareert orthopedische schoenen

Beroep

Productiemedewerker schoenen

Opleiding

OIM Orthopedie

Ik laat mensen weer pijnvrij lopen!

Zonder Karlie gingen vele mensen niet meer aan de wandel. Of ze zouden dag in dag uit met pijn leven.

Karlie repareert schoenen, past ze aan of verandert ze. Ze vervangt bijvoorbeeld versleten zolen. Ze rekt schoenen op zodat er geen drukpunten meer zijn. Soms haalt ze schoenen eerst helemaal uit elkaar om ze vervolgens weer helemaal in elkaar te zetten. Sommige klussen zijn moeilijk, andere makkelijk.

Karlie laat samen met haar collega’s de klant weer pijnvrij lopen.

Hoewel Karlie voor haar klanten werkt, heeft ze zelf niet veel direct contact met de klant. Ze krijgt het werk van collega’s die met de klant overleggen en kijken wat Karlie zou kunnen doen.

Het leukste vindt Karlie om een hoge schoen met een versteviging helemaal uit elkaar te halen. Ze haalt de versteviging eruit en maakt van de hoge schoen een lage.

Karlie vindt het heerlijk dat ze de hele dag creatief bezig is en met haar handen werkt. Daarbij helpt ze nog mensen ook! Ze heeft een afwisselende baan met veel uitdagingen. Geen schoen is immers hetzelfde.

Wat minder leuk vindt Karlie de geurtjes en de viezigheid die ze soms tegenkomt. ‘Wat je ruikt en ziet zijn geen bloemen!’ ‘Maar’, zegt Karlie ‘dat went’.

Karlie leert tijdens het werken veel van haar collega’s. Ze volgt ook deskundigheidscursussen.

Karlie heeft na haar vmbo-examen een interne opleiding gedaan bij OIM orthopedie. Hiervoor krijgt ze een erkend mbo-diploma. Ze is nu productiemedewerker schoenen bij OIM.