Larike controleert de kwaliteit van geneesmiddelen

Beroep

Manager Kwaliteitsafdeling & Apotheker

Opleiding

Farmacie

Ik ben apotheker geworden omdat ik de bètawetenschap interessant vind!

Larike heeft voor de opleiding farmacie (apotheker) gekozen omdat ze bètawetenschappen interessant vond.

Maar ze wilde het wel concreet kunnen toepassen. Na haar studie wilde ze niet in een apotheek werken, maar liever in de industrie. ‘Daar krijg je met veel verschillende mensen te maken. Die allemaal weer een andere achtergrond en andere kennis hebben. Dat vind ik heel interessant’, vertelt Larike.

Larike werkt nu als manager op de kwaliteitsafdeling van geneesmiddelenfabrikant MerckMSD. Ze geeft daar leiding aan 24 mensen. Haar werk is erg afwisselend. Ze moet continu op de hoogte zijn van veel verschillende dingen. En daarna bepalen wat het belangrijkste is. ‘Verder heb ik regelmatig te maken met een probleem met ons product’, zegt Larike.‘Er moet dan snel actie genomen worden, om te zorgen dat er geen risico is voor de patiënt. Soms gaat het niet goed met de samenwerking tussen mijn medewerkers. Daar moet ik dan met ze over praten. Of komen medewerkers naar mij toe om hulp te vragen als ze ergens inhoudelijk niet uitkomen.’

Ze werkt met veel mensen samen. Vooral met haar medewerkers en collega’s van andere afdelingen binnen de Haarlemfabriek. Maar ook met collega’s van andere vestigingen of groepen binnen Merck, wereldwijd. Verder heeft ze ondermeer te maken met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). En met ziekenhuizen, groothandels, artsen en apotheken.

Larike heeft in haar jeugd altijd in het buitenland gewoond. Daarom is zij in Engeland Farmacie gaan studeren aan de universiteit. Daarna is ze apotheker geworden.

In Nederland kun je farmacie studeren aan de Universiteiten van Utrecht en Groningen.

Je kunt met deze studie ook als apotheker in een openbare apotheek of in een ziekenhuis werken. Of in een ander deel van de farmaceutische industrie.