Laura is onderzoeker gamification

Beroep

Onderzoeker gamification

Opleiding

Lifestyle Informatics | Artificial Intelligence

Geen idee van programmeren
Ik dacht altijd dat ik iets met onderwijs wilde doen. Maar tijdens mijn oriëntatie op een studie kwam ik terecht bij de informatieavond over de bachelor Lifestyle Informatics. Ik was direct enthousiast over de manier waarop in deze studie Informatica en het oplossen van maatschappelijke relevante problemen gekoppeld werden. Ik had alleen nog geen idee wat programmeren inhield. Dat bleek geen probleem, want ik was handig met computers en ik hield van puzzelen: belangrijke kwaliteiten voor een goede programmeur.

Ook onderwijs
Door mijn studie weet ik inmiddels heel goed wat programmeren is. Daarnaast heb ik geleerd om probleemoplossend te denken en vraagstukken te analyseren en structureren. In mijn baan als onderzoeker komen die vaardigheden goed van pas. Bovendien is het prettig dat ik naast onderzoeken, ook onderwijstaken heb zoals het begeleiden van studenten. De afwisseling tussen mijn eigen onderzoek doen en het contact met studenten en collega’s vind ik erg leuk.

Verschillende scenario’s ontwerpen
Het leukste element aan mijn onderzoek is de koppeling tussen IT en menselijk gedrag. Daarin kan ik mijn creativiteit goed kwijt. Op dit moment ontwikkel ik bijvoorbeeld een app om mensen te trainen in het herkennen van oplichters die zich voordoen als verkopers aan de deur. Voor het succes van de app moet ik verschillende scenario’s uitwerken en ondertussen leer ik ook veel over menselijk gedrag. Bij zo’n onderzoek komt zoveel meer kijken dan alleen programmeren!