Lisanne adviseert klanten bij digitale oplossingen op de werkplek

Beroep

Technical Sales Manager

Opleiding

Artifical Intelligence

In de video zie je meer over Lisannes oude beroep als App ontwikkelaar ondertussen is Lisanne doorgegroeid tot Technical Sales Manager. Hieronder lees je over haar beroep als Technical Sales Manager.

Alfa en bèta
Ik wilde een studie waarbij ik alfa- en bètavakken kon combineren en dat vond ik bij Kunstmatige Intelligentie. Ik heb ook psychologie overwogen als studie, want bèta schrok mij eerst een beetje af. Tijdens mijn studie leerde ik dat dát nergens voor nodig was, want ik kon ook leren programmeren. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om te puzzelen, en doorzettingsvermogen
hebt!

Een enorme kick
Mijn team enthousiasmeert onze klanten over digitale oplossingen voor de werkplek. Bijvoorbeeld hoe hun medewerkers gemakkelijk thuis kunnen werken of toch kunnen vergaderen terwijl ze niet allemaal in hetzelfde kantoor zijn. Wij adviseren ook wat een bedrijf kan doen als een laptop wordt gestolen met belangrijke gegevens erop. Hiervoor zijn we continu in contact met de klant en geven we veel presentaties en demonstraties over onze cloud producten. Dat vind ik soms ontzettend spannend, maar het geeft wel een enorme kick als het weer gelukt is.

Wij spreken dezelfde taal
Mijn team is verantwoordelijk voor alle technische vragen die een klant heeft als ze een van onze producten willen kopen. Daarom moet je het product goed kennen. En in een korte tijd uitzoeken wat de klant precies nodig heeft en aanvoelen wat de klant belangrijk vindt. Ik spreek vaak met de T-afdeling van de klant. Daarbij komt mijn technische studie van pas, want wij spreken dezelfde taal. Ik vind het erg leuk aan mijn baan dat ik op deze manier de werkplek van mensen kan verbeteren.

Lisanne studeerde Artifical Intelligence aan de Universiteit. Die studie draait om de vraag hoe je kennis in een computer kunt stoppen en hoe je die computer met kennis kan laten werken. Dat was een combinatie van techniek, logica en wiskunde, maar ook van psychologie en filosofie.