Manon bedenkt logica’s voor programma’s

Beroep

Consultant applicatieprocessen Alliander

Opleiding

Medische Natuurwetenschappen

Ik vind het leuk om aan grote projecten te werken!

Als consultant applicatieprocessen, bedenk je hoe een computerprogramma gebouwd moet worden of een probleem opgelost. Daarbij maak je zo goed mogelijke gebruik van het systeem dat er al is. Je kijkt hoe de processen moeten worden ingericht.

Iedere werkdag is voor Manon weer anders. Met verschillende collega’s die allemaal weer eigen kennis en vaardigheden hebben, kijkt ze naar problemen in computerprogramma’s. Of ze maakt nieuwe stukken van computerprogramma’s. Ze heeft bijvoorbeeld gezorgd dat het versturen van e-mails met vragen over meterstanden geautomatiseerd werd. Eerst ging dat allemaal handmatig. Er werden veel fouten gemaakt. Dat is, nu het automatisch gaat, verbeterd.

Manon zoekt oplossingen voor problemen die ze in haar werk tegenkomt. Ze bedenkt bijvoorbeeld aan welk huis welke gasmeter of elektrameter gekoppeld is: ‘Als er een probleem is, moet je soms heel diep nadenken om een oplossing te vinden. Als jouw oplossing uiteindelijk werkt is dat erg leuk!’

Manon heeft voor dit werk gekozen omdat ze tijdens haar studie veel plezier had in programmeren. Ze was er ook goed in. Ze maakte allerlei computerprogramma’s. Nu kan ze de kennis die ze opdeed tijdens haar studie goed gebruiken.

Door logisch na te denken, proberen we overal een oplossing voor te vinden.

Manon werkt samen met veel verschillende mensen en afdelingen binnen Alliander. Dat zijn mensen die gebruikmaken van verschillende programma’s. De programma’s van Manon voeren berekeningen uit of versturen mails.

Manon werkt ook samen met mensen die meer van de techniek weten: ‘Ik vind het leuk om aan grote projecten te werken. Het is erg speciaal als er tegelijkertijd veel verschillende nieuwe onderdelen in gebruik worden genomen.’

Na het vwo heeft Manon Medische Natuurwetenschappen gestudeerd aan de universiteit. Ze heeft voor deze studie gekozen omdat ze erg geïnteresseerd was in de werking van medische technieken. En ook hoe je nieuwe technieken kunt ontwikkelen.

Met deze studie kun je later bijvoorbeeld ook medicijnen ontwikkelen.