Marieke is Director of Development

Beroep

Director of Development

Opleiding

mts Informatica

IT is overal
IT is overal, van een database voor DNA tot aan het Digibord in een klaslokaal. Bij bijna elke baan heb je een computer nodig. Ik zie informatica daarom als het vak van de toekomst. Je kunt er zo veel verschillende kanten mee op. Je kan programmeur, app-bouwer, front-end ontwikkelaar, netwerkbeheerder of consultant worden. In mijn werk is geen dag hetzelfde. Er zijn altijd weer nieuwe problemen die moeten worden opgelost. Ik vind die onvoorspelbaarheid heerlijk.

Spin in het web
Zelf ben ik ooit als systeembeheerder begonnen en ben tot Director of Development opgeklommen. Dit betekent dat ik teams aanstuur, maar ook technische problemen in het back-end systeem moet oplossen. Ik ben de spin in het web. Ik begrijp zowel ontwikkelaars als manager en kan daarom goed met iedereen samenwerken. Het is fijn dat ik kennis heb van alle aspecten van het werk hierdoor ben ik breed inzetbaar.

Laat zien wat je kan
Ik wil meisjes aanmoedigen om uitdagingen aan te gaan en wil hen laten zien dat ICT ook voor vrouwen geschikt is. Meisjes denken soms dat ze niet goed zijn in ICT, maar ik heb geleerd dat je zoveel meer kan dan je denkt. Binnen de ICT liggen er veel kansen en ik ben er van overtuigd dat meisjes het talent hebben om deze te grijpen!