Marieke zorgt dat alles goed loopt

Beroep

Projectleider

Opleiding

 hbo Autotechniek | Technische Bedrijfswetenschappen

Marieke is geïnteresseerd in techniek en gaat graag met mensen om. In haar werk kan ze dat mooi combineren. Zij is goed in het oplossen van problemen, zoals het verbeteren van de samenwerking tussen mensen van verschillende afdelingen. ‘Het geeft een goed gevoel om samen een nieuw product op de markt te brengen’, vertelt Marieke. ‘Vooral als je weet wat er allemaal bij komt kijken.’

Marieke is Projectleider bij Caterpillar Work Tools. Zij is verantwoordelijk voor de nieuwe producten, bijvoorbeeld een verbeterde sloopgrijper of een nieuwe overslaggrijper. Als projectleider stuurt zij verschillende projectteams aan. Een projectteam is een groep medewerkers. Die bedenken samen een nieuw product.

Haar werkzaamheden zijn elke dag anders. Marieke zorgt ervoor dat iedereen goed zijn werk kan doen. Ze heeft daarvoor vaak overleg met mensen over hun werk. Over hoe snel ze opschieten. En of ze misschien een nieuwe taak willen. Als er vragen of problemen zijn over het project komen de mensen ook bij haar. Zij moet dan zorgen dat de juiste mensen het op gaan lossen. Ook houdt ze overzicht over de kosten.

In haar baan heeft ze met bijna alle afdelingen van het bedrijf te maken. Iedereen levert een stukje van het nieuwe product dat wordt gemaakt. En dat straks over de hele wereld wordt verkocht. Marieke heeft daarom ook vaak overleg met buitenlandse collega’s.

Marieke heeft na het vwo de opleiding hbo Autotechniek gedaan aan de hogeschool. Daarna heeft zij Technische Bedrijfswetenschappen gedaan aan de universiteit.