Mariëlle berekent draagconstructies

Beroep

Constructeur - Construction Engineer

Opleiding

Bouwkunde/ Constructief ontwerpen

Mensen willen zich veilig voelen in een gebouw!

Woningen, kantoren, musea en scholen storten in zonder draagconstructie. De draagconstructie is eigenlijk het geraamte van het gebouw. Mariëlle ontwerpt en berekent draagconstructies.

De technisch tekenaar zet haar berekeningen op de bouwtekeningen. Met die tekeningen bouwt de aannemer het gebouw.

Mariëlle vindt het boeiend om met een team van verschillende mensen samen te werken. Iedereen doet een onderdeel van het gebouw of bouwproces. De architect bepaalt hoe het gebouw eruit komt te zien.

De mensen die in het gebouw gaan wonen of werken hebben wensen die in het ontwerp moeten komen. Mariëlle werkt ook samen met de installatie-adviseur en de aannemer. De installatie-adviseur zorgt dat je in het gebouw de temperatuur en de luchtvochtigheid goed kan regelen en dat er water en elektriciteit komt. De aannemer bouwt het gebouw.

Gezamenlijk probeert het team een goed gebouw neer te zetten. Een gebouw waar mensen graag in wonen, leren, werken of hun vrije tijd besteden. Ze willen zich veilig voelen in dat gebouw. Mariëlle zorgt dat het veilig is.

Maar, het allerleukste is toch dat het door haar ontworpen gebouw er uiteindelijk ook echt staat.

Op de middelbare school was Mariëlle goed is wiskunde en natuurkunde. Na de havo ging ze op zoek naar opleidingen waarbij ze dit kon gebruiken. Ze vond gebouwen en architectuur interessant.

Ze koos voor Bouwkunde, richting Constructie op het hbo. Daarna ging ze naar de technische universiteit. Ze studeerde af in Constructief Ontwerpen.