Mariska helpt graag mensen met IT-problemen

Beroep

Student Medewerker beheer ICT

Opleiding

mbo Medewerker beheer ICT

Extra veel kans op een baan
Als je in de ICT zit dan blijf je jezelf ontwikkelen. Elk half jaar wordt er door bedrijven zoals Microsoft weer iets nieuws uitgebracht. Dat betekent dat er iedere keer nieuwe mogelijkheden om te leren zijn. Ik raad ICT aan iedereen aan, er zit een mooie toekomst in. Als meisje heb je later in de ICT extra veel kans op een goede baan. Dat is een belangrijke reden waarom ik voor deze studie heb gekozen.

Meteen resultaat
Met mijn opleiding kan je veel verschillende richtingen op. Je hebt de beheerkant waarbij je uitgebreide klantenservice doet. Je moet dan vooral problemen oplossen en controleren of alles nog goed werkt. Je kunt ook de webdesign-kant op. Zelf vind ik websites bouwen erg leuk omdat je meteen het resultaat van je werk ziet. Het is uitdagend werk, je moet veel code­taal kennen en ieder klein foutje kan ervoor zorgen dat een website niet meer werkt. Voor ICT moet je zorgvuldig kunnen wer­ken en plannen.

Door heel Nederland werken
Ik ben niet het type om de hele dag op kantoor te zitten. Mijn droombaan is om in opdracht van een bedrijf door heel Nederland bij klanten op bezoek te gaan om hun IT-­problemen op te lossen. Hierdoor kom je op leuke plekken en ontmoet je telkens nieuwe mensen die blij zijn dat je ze hebt geholpen.