Marleen bedenkt nieuwe babyvoeding

Beroep

Productontwikkelaar babyvoeding

Opleiding

Scheikunde

Goede en veilige babyvoeding ontwikkelen is erg belangrijk!

‘De eerste keer dat een door jou bedacht product in productie genomen wordt, is supergaaf’, vertelt Marleen. ‘Want dat betekent dat het echt in de winkel komt te liggen.’ Marleen werkt bij FrieslandCampina als productontwikkelaar van babyvoeding voor baby’s tot 1 jaar.

‘Ik vind onderzoeken erg leuk. Maar ik wil wel dat er aan het eind een echt product uitkomt. Dat product moet nuttig zijn. Goede en veilige voeding voor baby’s ontwikkelen is belangrijk.’

Soms vindt Marleen het ook wel moeilijk om voor jonge baby’s een nieuw product te bedenken. Voor de allerjongste kinderen gelden natuurlijk hele strenge regels voor wat er in het eten mag zitten. Hierdoor heb je niet altijd de vrijheid om echt iets heel nieuws te bedenken.

Het verschilt per dag wat Marleen doet: testjes in het lab of testen in de proeffabriek. Ze overlegt met collega’s over de samenstelling van nieuwe producten. En over hoe ze het kunnen maken in de fabriek. Ze berekent de samenstelling van nieuwe producten.

Eén van de leukste dingen die ze tot nu toe vond Marleen haar bezoek aan een fabriek in Zweden. Daar maken ze de grondstoffen voor de producten van FrieslandCampina.

Marleen wil graag meer ervaring opdoen bij verschillende afdelingen van het bedrijf. Die maken weer andere producten. Ook zou ze graag voor een korte tijd in het buitenland willen werken bij FrieslandCampina.

Marleen studeerde na haar vwo Scheikunde aan de universiteit.

Ze was altijd al erg geïnteresseerd in hoe je nieuwe moleculen kunt maken. En hoe die het leven van mensen kunnen verbeteren door ze bijvoorbeeld in medicijnen te verwerken.