Marlon helpt bedrijven bij duurzame technische oplossingen

Beroep

Adviseur Duurzame Techniek

Opleiding

Installatie techniek

Ik wil klanten nóg beter helpen bij het adviseren van nieuwe duurzame technieken

Marlon is Adviseur Duurzame Techniek bij Kuijpers. Kuijpers is een professionele technisch dienstverlener.

Werkzaamheden

Als Adviseur Duurzame Techniek helpt Marlon klanten bij het ontwerpen en verbeteren van hun huidige verwarming- en koel-installatie. Zij krijgt vragen hoe het gebouw moet worden gekoeld of verwarmd als het te warm in de zomer of te koud in de winter wordt. Of de klant wil graag een installatie, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van aardgas.

Vervolgens zet ze de mogelijkheden en gevolgen op een rijtje, zodat de klant weet waar ze rekening mee moeten houden: Hoeveel energie en CO2 kan er worden bespaard? Wat gaat het ongeveer kosten om het te laten maken? Wat zijn de gevolgen voor het gebruik van het gebouw tijdens de uitvoering; kan men gewoon doorwerken of moet een deel van het gebouw tijdelijk worden gesloten?

De klanten waar Marlon voor werkt zijn heel divers, van musea, bioscopen, scholen en kantoren tot pretparken. Voor de Efteling bijvoorbeeld heeft zij een voorstel gemaakt hoe zij energie kunnen besparen.

Samenwerken

In deze functie werk je veel samen en dat maakt het werk extra leuk. Je hebt veel contact met de klant en met de collega’s, met name als het plan ook echt uitgevoerd gaat worden Dan wordt er een heel team ingezet om alles te maken en te monteren.

Met de klant bespreek je welke keuzes ze hebben voor een bepaald ontwerp.  Marlon maakt ook zelf ontwerpen en als deze worden gekozen, geeft dat extra voldoening. Bijvoorbeeld als zij een duurzame oplossing heeft bedacht voor het verminderen van het energieverbruik en ook echt wordt uitgevoerd.

Als tiener had Marlon een bijbaantje in een sanitair winkel, en merkte toen al dat ze het leuk vond om mensen te adviseren en te ondersteunen bij het maken van hun keuzes.

Toekomstplannen

Marlon wil doorgroeien in het werk wat zij nu doet, zodat zij nog beter kan adviseren en helpen bij grotere projecten voor bijvoorbeeld de toepassing van nieuwe en innovatieve duurzame technieken.

Opleiding

Na het vmbo heeft Marlon eerst mbo Installatietechniek gedaan en daarna haar hbo-Installatietechniek afgerond aan de Hogeschool Utrecht.