Marlouke maakt vluchtschema’s

Beroep

Schedule Planner

Opleiding

Wiskunde

Marlouke maakt vluchtschema’s voor KLM-vluchten van en naar Afrika.

Haar afdeling is verantwoordelijk voor de vluchtschema’s van alle KLM-vluchten binnen Europa en intercontinentaal (tussen verschillende werelddelen). Als Marlouke een vluchtschema maakt, moet ze met van alles rekening houden:

  • Ze zorgt ervoor dat alle passagiers die op Schiphol overstappen op een vlucht naar Afrika genoeg tijd hebben om over te stappen.
  • Ze houdt rekening met de werk- en rusttijden van de piloten en stewardessen.
  • Ze gaat steeds na of er genoeg mensen zijn op Schiphol om de vlucht af te handelen. Zijn er genoeg mensen bij de bagage-afdeling en bij de check-in aan de gate?

Al lang van te voren bekijkt Marlouke met haar afdeling of het vliegtuig op de bestemming in Afrika wel op dat tijdstip mag aankomen of vertrekken. Als er een Afrika-schema verschuift, controleert Marlouke nauwkeurig welke gevolgen dat voor andere vluchten heeft. Soms betekent het dat vluchten niet meer goed op elkaar aansluiten. Daarom is het heel belangrijk om de verschuivingen goed af te stemmen met collega’s van andere afdelingen. Marlouke doet veel verschillende dingen op een dag. Ze puzzelt veel om alle schema’s passend te krijgen.

Marlouke was altijd al dol op wiskunde. Na het gymnasium ging ze dan ook Wiskunde studeren aan de universiteit.