– Welkom Cosmic Girls! –

Beroep

Astronaut

Opleiding

Cosmic Girls Foundation is onderweg met de missie om meer jonge meiden te enthousiasmeren voor een carrière in bèta, techniek en IT. Daarnaast maak je ook kans op een reis naar de ruimte!

Je doet mee door je klas op te geven voor een Dit Doe Ik gastles. Tijdens een Dit Doe Ik Gastles maak je in een lesuur kennis met een vrouwelijke professional die vertelt over haar technische beroep. Jullie zullen aan de hand van verschillende vragen meer leren over haar beroep en op welke manier techniek kan bijdragen aan een betere wereld.

Meedoen? Vul dan dit formulier in.

Wat gebeurt er daarna:

  1. VHTO benadert jouw docent voor een Dit Doe Ik gastles
  2. Docent geeft akkoord en VHTO spreekt een datum af
  3. De hele klas krijgt een Dit Doe Ik gastles
  4. Wij geven de namen door aan Cosmic Girls die finalisten zullen aanwijzen*.

Wij kijken er naar uit om je klas te bezoeken!

Tot dan,
VHTO, expertisecentrum voor haar technische ontwikkeling
www.vhto.nl

Website: www.CosmicGirls.org
Instagram: CosmicGirls_Foundation
Facebook: Cosmic Girls Foundation
Linkedin: Cosmic Girls Foundation
TikTok: Cosmic Girls Foundation
YouTube: Cosmic Girls Foundation

* In de komende maanden start Cosmic Girls met de “6-meiden-op-6-continentenwedstrijd” voor meiden van 14 tot 19 jaar. Deelnemers sturen twee videos in en kiezen een partnerprogramma om aan deel te nemen, de Dit Doe Ik Gastlessen zijn een van deze programma’s. Daarna zullen de juryleden zes finalisten selecteren (één per continent) die een uitgebreide commerciële astronautentraining zullen krijgen, inclusief parabolische vluchten, mentale paraatheid en centrifugetraining. Uiteindelijk wordt een winnaar geselecteerd die ruimtevluchtervaring ontvangt. De hele reis zal worden gedocumenteerd in een documentaire.