Miranda monteert karts

Beroep

Racing Engineer

Opleiding

Autotechniek

Ik maak karts beter en nóg sneller!

Racen met snelle auto’s en karts. Miranda droomde hier altijd al van. Nu werkt ze met karts!

Miranda is monteur bij De Paauw Kartracing en heeft een eigen bedrijf Tech Race Service. Bij De Paauw Kartracing bouwen en herstellen ze raceauto’s en de karts voor op kartbaan. En in haar eigen bedrijf bouwt ze ook raceauto’s. Ze lost de technische problemen op en denkt mee met de wensen van de klant.

Naast haar werk is ze als technicus mee geweest naar de Dakar Rally 2012! De Dakar Rally is een wedstrijd van meerdere dagen voor auto’s, vrachtauto’s, quads en motoren in Zuid-Amerika. Het gaat erom wie het snelst van A naar B komt.

Miranda heeft vooral in de praktijk geleerd. Bijna elke dag was ze op het kartcircuit te vinden. Ze racete zelf en sleutelde aan de karts. Knutselen en repareren zit in Miranda’s bloed. Haar ouders hadden een fietsenzaak. Ze was vroeger al veel in de werkplaats te vinden.

Miranda leert steeds weer iets bij. Ze kan haar werk blijven verbeteren. Belangrijk om te weten: een monteur in de racerij staat altijd in dienst van de coureur. Ze zorgt dat de coureur beter wordt, door de auto beter en sneller te maken.

“Miranda heeft lts-autotechniek (nu vmbo-autotechniek) gedaan.

Toen ze al aan het werk was, heeft ze nog acht lasdiploma’s gehaald. Miranda is nu dus een ster in lassen. Heel handig voor een monteur. Ze last bijvoorbeeld radiateurs of cilinderkoppen van auto’s.

Ze heeft ook cursussen ‘technisch lezen’ en ‘omgang met klanten’ gedaan. Een monteur staat niet alleen in de werkplaats. Miranda overlegt ook met klanten. Soms is een reparatie ingewikkelder dan gedacht en daardoor duurder. Dit moeten klanten wel van te voren weten.

Miranda doet nu de opleiding monteur-leermeester. Ze wil graag delen wat ze allemaal weet. Het ligt haar wel om anderen de kneepjes van het vak te leren.