Monica ontmoet klanten virtueel

Beroep

Virtual Systems Engineer

Opleiding

Informatica

Soms vergeet ik dat we niet in dezelfde ruimte zijn!

Monica adviseert ziekenhuizen, scholen en bedrijven over nieuwe informatie technologie.

Ze legt uit hoe nieuwe technologie het bedrijf kan helpen het dagelijkse werk gemakkelijker, efficiënter of veiliger te maken. Ze noemt haar werk virtueel, omdat ze virtueel contact met haar klanten heeft. Haar klanten zitten over de hele wereld.

Op dit moment ontwerpt Monica een draadloos internetsysteem voor een universiteit in Denemarken. Eerst onderzoekt ze de mogelijkheden en de structuur van de universiteit. In het begin stelt ze alleen maar vragen. Ze vraagt bijvoorbeeld of de universiteit ook nagedacht heeft over de beveiliging van het systeem. Als dat niet zo is, adviseert Monica over hoe ze dat dan moeten doen.

Monica houdt er van om klanten te laten zien wat ze allemaal kunnen doen met nieuwe technologie. Samen met de klant bespreekt ze de mogelijkheden. Ze moet goed in de gaten houden of het uiteindelijke ontwerp bij de situatie van het bedrijf of de instelling past.

Monica vergelijkt haar werk met het bakken van een taart: De klant weet wat voor soort taart hij/zij wil en zij geeft ze de juiste ingrediënten.

Monica ziet computers als een manier om het leven gemakkelijker te maken. In een project van CISCO werd draadloze technologie gebruikt om ambulances de snelste weg naar het ziekenhuis te wijzen.

De technologie van CISCO zorgt er voor dat de maatschappij veiliger wordt. Monica is trots dat ze daar deel van uitmaakt!

Monica houdt veel van het internationale karakter van haar werk. Ze is geboren in Madrid, Spanje. Sinds haar jeugd wilde ze altijd reizen en werken in andere landen. Ze wilde andere culturen leren kennen.

Nu ervaart ze hoe het is om te werken met klanten van over de hele wereld. Ze werkt samen met collega’s uit Singapore, Engeland en Saoedi Arabië. Ze ontmoet hen virtueel met behulp van geavanceerde technieken.

Soms vergeet ze dat ze niet echt in dezelfde ruimte is als zij. Ze vindt het heel inspirerend om deel te zijn van zo’n team en te werken aan maatschappelijke onderwerpen!

Monica studeerde Informatica (Information Sciences) aan de universiteit in Madrid, Spanje.