Beroep

Testmanager

Opleiding

Informatica

Als ik een website niet kan slopen, kunnen criminelen dat ook niet!

Een nieuwe telefoon-app, computerspel of website? Nathalie kan deze altijd als eerste gebruiken! Nathalie is testmanager. Ze test of nieuwe computerprogramma’s gebruiksvriendelijk en veilig zijn.

Ontwikkelen en helpen
Als testmanager ben je niet alleen maar aan het testen. Nathalie ontwikkelt ook computerprogramma’s of apps voor op je telefoon. Als een supermarkt bijvoorbeeld een winkelapp gaat maken geeft Nathalie hier advies over. Omdat ze veel test, weet ze precies waar de supermarkt op moet letten. Ze werkt ook samen met degene die de app bouwt. Samen zorgen ze ervoor dat de nieuwe app zo goed en zo snel mogelijk werkt.

Slopen
Als de app of nieuwe internetsite klaar is gaat Nathalie het …. slopen! Dat klinkt raar, maar is eigenlijk heel logisch. Als een bank een nieuwe site voor internetbankieren heeft gemaakt, wil je weten of die veilig is. Anders zou er wel eens zomaar geld van iemands rekening kunnen verdwijnen. Als Nathalie het niet kan slopen, dan kunnen boeven dit hoogst waarschijnlijk ook niet.

Hobby
Nathalie vond het altijd al leuk om met computers te werken. Als kind ontwierp ze al simpele websites. Ze heeft dus van haar hobby haar werk gemaakt. Mensen en bedrijven gebruiken steeds meer computerprogramma’s en apps. Nathalie weet zeker dat ze de komende jaren nog veel meer leuke dingen gaat doen!”

Nathalie heeft havo gedaan en daarna hboInformatica. Bij deze opleiding leer je software die gebruikt wordt in computers en telefoons te ontwikkelen en te begrijpen.