Nynke heeft haar eigen IT-bedrijf

Beroep

Eigenaar IT-bedrijf

Opleiding

mbo Systeembeheer | hbo Informatica

Mensen blij maken
Als ik mezelf moet omschrijven, dan zou ik zeggen dat ik een computernerd ben die gelukkig wordt van mensen helpen. Dit gaat van websites bouwen tot software programmeren tot computerles geven. Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen zodat ik alles op mijn manier kan doen. Ik werk vaak voor starters. Het geeft mij veel voldoening om naar hen te luisteren, mee te denken en iets voor hen te creëren.

Ieder opdracht is weer nieuw
Software ontwerpen vind ik het leukst omdat ik daar al mijn creativiteit in kwijt kan. Na een gesprek met een opdrachtge­ ver ga ik aan de slag met tekenen, uitschrijven en uitdenken. Soms weet iemand al heel duidelijk wat hij of zij wilt. Dan is het een uitdaging om wat ze in hun hoofd hebben zo goed mogelijk op papier te zetten. Anderen hebben nog geen idee en dan mag ik iets voor hen bedenken. Ik ben het trotst op een systeem dat ik voor een transportbedrijf heb ontworpen. Ik heb daar vorig jaar zelfs een 2.0 versie van gemaakt. Hierdoor werken ze nu op iPads in plaats van op papier.

Niet voor altijd hetzelfde doen
Met een mbo ICT-­opleiding word je breed geschoold. Daardoor hoef je niet voor altijd maar één ding te doen. Na een kappersop­leiding ga je vaak de rest van je leven alleen maar knippen en kleuren. Met ICT kan je ook in de mode of uiterlijke verzorging gaan werken, maar dan vanuit een andere hoek. Je kunt bijvoorbeeld een programma voor haarverfkleurencombinaties ontwikkelen. Wanneer je vervolgens iets anders wilt gaan doen dan kan dat. Want ICT is overal en biedt eindeloos veel mogelijkheden om mensen blij te maken.